23 Mart 2013

WordPress Özel Resimlerle Slider Ekleme



Arkadaşlar wordpress bir site için slider aradım durdum ve bir kaç eklenti denedim. bunlar içinde bir çoğu yazılara veya sayfalara eklediğim resimleri çekiyordu. ama benim istediğim slide alanına özel resim ekleme ve buna bağlantı verebilme. aynı zamanda bu slider ı istediğim yazı ve sayfaya veya tüm siteye entegre edebilme idi.

size önerim bunlar için Easing Slider




Kısaca Kulanımından bahsedeyim: WordPress Easing Slider Kullanımı
1- Admin paneline giriyoruz
2- Sol menüler den "Slideshow" tıklıyoruz.
3- Silmek istediğimiz resmin üzerine gelince çıkan çarpı işaretine tıklıyoruz daha sonra aşağıdaki "Save SlideShow" butonuna tıklıyoruz
4- Resim eklemek için sağ taraftaki "Add images" butonuna tıklıyoruz.
5- Açılan pencerede "Dosya yükleyi" seçtiğimizde bilgisayarımızdan resim yükletir.
6- Ortam kütüphanesi seçtiğimizde sitede yüklü olan mevcut resimleri gösterir ve seçmemizi sağlar. "CTRL tuşuna basılı tutaral çoklu seçme yapabiliriz."
7- Seçtikten sonra alt tarafta yer alan "Insert into slideshow" butonuna tıklarız.
8- Resimleri sıralama için drag and drop özelliği vardır. (Üzerinde basılı tut, taşı ve bırak (menü hiyerarşilendirmedeki gibi))
9- Link vermek için resmi slide a ekledikten sonra resmin üzerinde tıklanmalı ve açılan pencereden "Link url" kısmına http:// dahil şekilde adres girilmeli ve alttan adresin açılma şekli seçilmeli "same" aynı sayfa, "new tab" yeni sekme,
10- Bir sayfaya veya yazıya ekleyebilmek için yazı içerisini bu yazılmalıdır [easingsliderlite] köşeli parantezler dahil.



barisla.com

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Onca uğraşıdan sonra gerçek bir slider yapabildim.
güzel paylaşım emeğinize sağlık

Barış dedi ki...

Teşekkürler Lütfi Bey