20 Haziran 2014

Website Performans Ölçüm Araçları

PERFORMANS ÖLÇÜM ARAÇLARI


1. DNSstuff.com

http://www.dnsstuff.com/tools adresinden DNSreport alanına ilgili alan adı yazılarak DNS doğruluk kontrolü yapılabilir. Aşağıdaki örnekte 3 tane hata, 2 tane uyarı ve 5 tane bilgi olduğu görülmekte. Hataların giderimi için ilgili kısımlar tıklandığında yapılması gereken bilgilendirme verilmektedir. Aynı şekilde işlemler http://www.intoDNS.com adresinden sağlanabilir.





2. Google PageSpeed Insights

Sayfa performansını ölçümleyerek yapılması gereken işlemleri raporlamaktadır.
İlgili işlemler bu adresten yapılabilir: http://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/



Test edilecek sayfa adresi girildikten sonra “Analiz Et” butonu tıklanmalıdır. Sonuç olarak hem mobil analizi hem normal web analizi puan vererek döndürmektedir. Daha performanslı işlemler için yapılabilecekler Türkçe açıklaması ile verilmiştir. Öncelikli işlemler kırmızı ile belirtilmiş, yapılmasında daha ziyade faydalı olabilecekler turuncu ile belirtilmiştir.
Dilenirse Chrome için eklenti olarak yüklenebilir. Avantaj olarak optimize edilmesi gereken görselleri direk olarak indirilebilir kılması.

3. Pingdom

Sayfa performansını etkileyen birçok etkeni tek seferde kontrol edebilmek için en uygun araçlardan birisi. DNS sorunları, HTTP istekleri, dosya indirme süreleri, uyarılar, hatalar, sunucu hata kodları, yönlendirmeler, dosya boyutları elde edilebilir. Dilenirse lokasyon değiştirilerek yeni bir test oluşturulabilir.
Test işlemi bu adresten yapılabilir: http://tools.pingdom.com/fpt/


4. WebPageTest

En detaylı performans test sonuçlarının sunulduğu bir araç. Resim sıkıştırma, dosya sıkıştırma, ön bellek kullanımı gibi işlemleri harf ile ve 100 üzerinden sayısal olarak derecelendirmektedir. A harfi en iyi değer olarak sunulmaktadır. Sayfayı iki defa teste sokmaktadır “first view” ve “repeat view” olarak. İlk ve ikinci test sonuçlarını karşılaştırılmaktadır. Şelale şeklinde yüklenmeleri göstermektedir. Dom eleman sayılarını vermektedir. HTTP istekleri detaylı bir biçimde sunulmaktadır. İstek başlıkları gösterilmektedir. Test farklı lokasyonlar, farklı tarayıcılar seçerek tekrar yapılabilir.
Test işlemi bu adresten yapılabilir: http://www.webpagetest.org/







barisla.com

Hiç yorum yok: